Hae Kirjavinkeistä

Uusimmat vinkit

The Library Mule of Cordoba -kirjan kannessa on kuvat muulista, kirjapinosta ja kolmesta hahmosta kiskomassa isolla kuormalla lastattua muulia yön pimeydessä.

Leonard Chemineau ja Wilfrid Lupano: The Library Mule of Cordoba

Leonard Chemineaun ja Wilfrid Lupanon The Library Mule of Cordoba on sarjakuva, joka herättää heti kiinnostuksen omaperäisyydellään. 900-luvun Espanjaan – tai tarkemmin sanottuna Al-Andalusin kalifaattiin – sijoittuva tarina tarjoaa harvoin nähdyn historiallisen miljöön. Erityisesti hallitsijat Abd al-Rahman III ja hänen poikansa Al-Hakam II näkivä... Lue koko vinkki »
Aamu ja salaperäinen seteli -kirjan piirroskannessa on pyörätuolilla kiitävä alakouluikäinen tyttö, kaksi kaksosta joista toinen murjottaa ja puun oksalla harakka, jolla on suussaan 20 euron seteli.

Saija Uusi-Viitala: Aamu ja salaperäinen seteli

Tämä kuvakirja pisti silmääni Lastenkirjainstituutin Kirjakori-näyttelystä kahden asian vuoksi: ensinnäkin kannessa on iloisena pyörätuolissa viilettävä lapsi ja toiseksi kirjan on kuvittanut Karin Niemi. Niemi on minulle tuttu ennen kaikkea kansitaiteilijana ja monen aivan upean kirjankannen takana. Siksi olikin hauska nähdä Niemen kuvittama kirja... Lue koko vinkki »
Pohjois-Koreassa vain johtaja on korvaamaton -kirjan kannessa on Pohjois-Korean johtajan kuva ja pohjoiskorealaista väkijoukkoa.

Kai Myrberg: Pohjois-Koreassa vain johtaja on korvaamaton

Pohjois-Korea on kenties ainoa valtio, jossa maan johto edistää laajamittaista rikollista toimintaa ja vieläpä osallistuu siihen aktiivisesti itse Koko P-Korea on rikollisjärjestö itsessään. Noilla Kai Myrbergin kirjan sitaateilla Pohjois-Korea on määritelty ja kirjan tapahtumat maassa toteutettu ja toteutuneet. Myrberg on aikaisemmin ki... Lue koko vinkki »
Minun kaupunkini -kirjan kannessa on pilvenpiirtäjiä jokaisesta neljästä suunnasta kohti kannen keskustaa. Keskelle jää taivaasta kahdeksansakarainen asteriski, jossa lukee kirjan nimi.

Xi Xi (西西): Minun kaupunkini

Hongkongilainen kirjailija Cheung Yin 張彥 (1937–2022) käytti taiteilijanimeä Xi Xi 西西. Shanghaissa syntynyt Xi Xi aloitti kirjallisen uransa jo 1950-luvulla, jolloin julkaistiin hänen ensimmäinen runonsa. Xi Xin kirjallinen tuotanto oli laaja: kolumneja, runoja, novelleja, esseitä, satuja, kritiikkejä ja käsikirjoituksia. Vuonna 1979 ilmestynyt Minu... Lue koko vinkki »
Humppaympyrä-kirjan kannessa on kukilla peitetty kuplavolkkari.

Suvi Rimpiläinen: Humppaympyrä

Tämän kirjan kans voi lähtee vaik sohvan nurkkaa humpalle ja heittää siin iha miten monta kertaa ympäri. Tarinaa piisaa taas oikee humpasti. Ollaa maalla ja kaik loppuu, koulukii lakkautettii ja siitä sitte pilkkahintaa paikka novellikokoelman henkilöil, sillä kyllähää sitä ny ain jonniilaista tilaa tarvii yhelle sun toisel. Nii ku vaik turiste... Lue koko vinkki »
Taakka-kirjan kannessa on näkymä Helsingin Tuomiokirkkoon kadulta. Mustavalkovalokuvassa on vanhoja 1950-luvun autoja. Etualalla on väreissä nainen selin kuvaajaan. Naisella on sininen paita ja tummemman sininen hame ja käsivarrellaan takki.

Silja-Elisa Laitonen: Taakka

En ole varsinaisesti koskaan – lukuunottamatta ehkä varhaisnuoruuden kokeiluja – ollut kovin suuri historiallisten lukuromaanien ystävä, mutta tämä Silja-Elisa Laitosen Taakka-romaani alkoi kuitenkin kiinnostaa. Ehkäpä siksi, että päähenkilö on poliisi Helsingissä 1950- ja 1960-luvuilla, jolloin naispoliisien asema ei varmaankaan ollut vielä erityi... Lue koko vinkki »
Kunnes kuolen -kirjan sinisessä piirroskannessa on lähikuva nuoren naisen kasvoista. Kasvot peittyvät osin perhosiin.

Sini Helminen: Kunnes kuolen

Millaista on elää maailmassa, jossa kyetään ennustamaan ihmisen elinikä päivän tarkkuudella heti tämän syntyessä? Tieto luonnollisesti myös tatuoidaan ihmisen otsaan kaikkien nähtäville. Ihmiset jaotellaankin kolmeen ryhmään: yli satavuotiaiksi eläviin metusalemeiksi, tavallisen eliniän saavuttaviksi perenniaaleiksi ja turhan varhain kuoleviksi päi... Lue koko vinkki »
Kaamos-kirjan kannessa on talvinen, luminen tie, ja keskellä iso musta korppi lentämässä kohti katsojaa.

Joel Kangas: Kaamos

Kaamos on taitava esikoisteos ja samalla uuden dekkarisarjan avaus; sen päähenkilö on Lapista, tarkemmin sanottuna Inarista, lähtöisin oleva helsinkiläistynyt rikostutkija Mikkal Moilanen. Mikkalin ryhmän tutkittavaksi tulee nuoren naisen murha; koiranulkoiluttaja, kukapa muukaan, on löytänyt metsästä Anna Koskelaisen viillellyn ja pahoinpidellyn r... Lue koko vinkki »
Sahramisyksyn kannessa on loppukesäisellä peltotiellä poispäin kävelevä nainen, jolla on päässä pipo ja yllään villapaita. Aurinko paistaa, mutta kuvaa ympäröivät kultaiset vaahteranlehdet.

Maija Kajanto: Sahramisyksy

Maija Kajannon Kahvila Koivu -sarjan kolmannessa osassa eletään syksyä, eli edellisen Taatelitalvi-kirjan joulutunnelmista on kulunut jo hetki aikaa. Kahvila Koivu voi mainiosti ja hotelli Koivukin pyörii hyvin. Pyhävirralla puhaltavat uudet tuulet, kun Krissen kumppanin Tommin tilalle kunnanjohtajaksi on tullut vielä modernimpi uusi johtaja, joka ... Lue koko vinkki »
Grand final -kirjan kannessa on öinen kaupunkimaisema, jonka yllä on vihreää utua, josta erottuu lähikuva ihmisen kasvoista ja naisen kasvot.

Jens Lapidus: Grand final

Grand final on ruotsalaisen menestyskirjailijan Jens Lapiduksen kuusiosaisen Top Dog -sarjan päätösteos, jossa ovat mukana kaikki tutut hahmot kuten Teddy, Emilie, Jossan ja Fredrika. Kirja käynnistyy vauhdilla. Teddyn panokset ovat kovemmat kuin koskaan ennen. Hän on saanut kuntoon suhteensa lapsensa äidin kanssa ja tapaa poikaansa Lucasta kahd... Lue koko vinkki »
Helga-kirjan kannessa on kuva naisesta mittaamassa punaista kangasta mittanauhalla.

Eveliina Talvitie: Helga

Voi Helga, miten näppärä olet ompelemaan. Käden käänteessä Helga tikkaa täkit ja loihtii vaatteita vaikka mistä ja vaikka kenelle. Helgan mies Frans värkkää hänelle ompelutilat vintille, mutta... Riittääkö se hänelle? Ei, vaan Helga lähtee, jättää kaiken: perheen, kotinsa, ihan kaiken. Muuttaa kaupunkiin ja pääsee ompelemaan, jopa suunnittelemaan v... Lue koko vinkki »
Kuuden kättelyn sääntö -kirjan kannessa on piirrettynä nuori punahiuksinen ja punaposkinen nainen pitelemässä muistikirjaa. Tausta on sinertävän violetti.

Anne Muhonen: Kuuden kättelyn sääntö

Kuuden kättelyn sääntö on vanha idea, jonka esitteli alunperin unkarilainen Frigyes Karinthy jo vuonna 1929: sen mukaan ketkä tahansa ihmiset maailmassa voi yhdistää toisiinsa korkeintaan viiden ihmisen ketjulla, joista jokainen tuntee aina seuraavan. Ajatus tunnetaan myös nimellä six degrees of separation, John Guaren näytelmän mukaan. Käytännön s... Lue koko vinkki »
Sininen hetki -kirjan kannessa on mustalla taustalla avonainen ikkuna, josta näkyy sinistä merta.

Paula Hawkins: Sininen hetki

Paula Hawkins tuli lukijoille tutuksi erinomaisella jännitysromaanillaan Nainen junassa; nyt hän on uudessa kirjassaan tarttunut mielenkiintoiseen aiheeseen eli kuvataiteen ja taiteilijoiden maailmaan. Tapahtumien keskiössä on taidekuraattori James Becker, joka on järjestämässä näyttelyä edesmenneen Vanessa Chapmanin teoksista. Yhtäkkiä galleriassa... Lue koko vinkki »
Beneath the trees where nobody sees -kirjan kannessa on kuva yläilmoista puiden keskelle, jossa aukosta näkyy lapiota kantava karhuhahmo, joka raahaa toisessa kädessään veristä säkkiä.

Patrick Horvath: Beneath the trees where nobody sees

Woodbrook on sopöjen eläinhahmojen asuttama lintukoto, missä naapurit morjestavat ja ihmisiin voi luottaa. Woodbrook on turvasatama myös Samantha Strongille, sarjamurhaajalle, joka hakee uhrinsa läheisestä suurkaupungista. Strongilla on nimittäin motto: älä koskaan metsästä kotikulmilla ja likaa omaa pesääsi. Idylli kuitenkin hajoaa, kun kesken kau... Lue koko vinkki »
Ohjaajan kannessa on punaisella taustalla erittäin abstraktit kasvot: vaaleanpunainen yksityiskohdaton soikio, jossa on vain varjostus luomassa kolmiulotteisuutta. Kasvoilla on pyöreät mustat silmälasit.

Daniel Kehlmann: Ohjaaja

En muista, miten saksalaiskirjailija Daniel Kehlmannin teokset ensi kerran käsiini monta vuotta sitten päätyivät. Vähänlaisesti Suomessa tunnetun tuotteliaan kirjoittajan teoksia on käännetty vain muutamia, mutta nyt on käsillä todellinen helmi, itävaltalaisesta elokuvaohjaaja G. W. Pabstista (1885–1967) kertova historiallinen romaani Ohjaaja. Se o... Lue koko vinkki »
The Cure for Womenin kannessa on historiallinen valokuva naisesta tekemässä jotain lääketieteellistä toimenpidettä potilaan selälle.

Lydia Reeder: The Cure for Women

1800-luku oli ratkaiseva vuosisata naisten oikeuksien kehittymiselle, ja silloin käytiin vilkasta keskustelua eri ammattien sopivuudesta naisille. Erityisesti lääkärit olivat tämän kamppailun keskiössä. Koska nainen nähtiin luonnostaan hoivaavana ja lempeänä, joidenkin mielestä naisilla oli erityisiä kykyjä, jotka tekisivät heistä sopivia ammattiin... Lue koko vinkki »
Jäljet-kirjan kannessa on magentanvärinen mustavalkokuva tiiliseinästä, jossa näkyy puun lehdettömiä oksia ja apteekin tunnusristi.

Anna Harju: Jäljet

Enpäs olekaan pitkään aikaan lukenut apteekkiin sijoittuvaa romaania enkä myöskään Tampereelle sijoittuvaa dekkaria, viimeisin sellainen lienee Seppo Jokisen Satuttamisten summa. Mutta nyt tamperelainen Anna Harju on julkaissut esikoisteoksensa, joka olikin oikein kiinnostava ja mukaansatempaava kirja. Takakannessa luvataan, että se aloittaa rikost... Lue koko vinkki »
Babar-kirjan kannessa on punaisella taustalla piirretty norsu, joka kantaa selässään kylttiä, jossa on kirjan nimi. Norsulla on kärsänsä päässä hattu.

Jean de Brunhoff: Babar : tarina pikku norsusta

Babar on pieni norsu, jonka äiti joutuu metsästäjän uhriksi. Hän pakenee metsästäjää kaupunkiin, jossa tapaa vanhan rouvan. Tämä auttaa Babaria, antaa tälle rahaa ostaa vaatteet ja antaa tälle auton. Babar potee kuitenkin koti-ikävää ja kun metsästä tulee kaksi muuta norsua, päättää Babar palata kotiin. Kotona muut norsut ihailevat Babarin kehittyn... Lue koko vinkki »